Behandeling voet diabeet patiënt

 

Voor patiënten met diabetes mellitus (suikerziekte) is een goede voetverzorging erg belangrijk. Door deze ziekte kunnen zenuwen aangetast worden, waardoor gevoelsverlies en huidveranderingen kunnen ontstaan. Dan spreken we van neuropatisch of diabetisch voet. Dit kan leiden tot versterkte eeltvorming, een extreem droge huid en het sneller ontstaan van wondjes. Daarom is het voor diabetes patiënten zeer belangrijk om zijn of haar voeten regelmatig te laten onderhouden. 

 

Behandeling voetenIn principe is een behandeling bij diabetici het zelfde als niet diabetici (basis behandeling). Men moet alleen nog voorzichtiger te werk gaan om geen wondjes te veroorzaken. Het grote verschil zit hem in het screenen van de voeten. Voordat je gaat behandelen moet de voet eerst goed bekeken worden en er moet gelet worden op hygiëne. Hoe langer men diabetes heeft, hoe meer kans op complicatie. Problemen aan de voeten is daar een van. Gelukkig krijgt lang niet iedereen met deze complicatie te maken. Bovendien kunt u er zelf een heleboel aan doen om klachten te voorkomen. Laat u juist informeren door een erkend pedicure.

Als u diabeet patiënt bent, dan kunt u wellicht aanmerking komen voor een vergoeding van de pedicure behandeling. Informeer van te voren bij uw zorgverzekeraar.